ROT-avdrag till Markarbeten i Hofors?

ROT-avdraget och markarbeten

I samband med markarbete som dränering, källarisolering och ledningsschakter kopplat till detta ges rätt till ROT-avdrag. Om arbetet utförs i direkt samband med dräneringen ingår även återställning av tomten, och eventuellt asfaltering och plattsättning i Hofors.


Några grundkrav för att kunna få nyttja avdraget till markarbete i Hofors

  • Ägare av bostaden 
  • Minst 18 år fyllda
  • Bosatt i Sverige 
  • Betalar skatt i Sverige dvs att du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för ROT-avdrag.

För att använda dig av avdraget säger du till firman du anlitar att du vill använda ditt ROT-avdrag. Företaget måste inneha F-skattsedel och ska då dra av aktuella arbetskostnaden ifrån priset för dräneringen. 
Betalas hantverkaren innan arbetet påbörjas riskerar du bli nekad ROT-avdrag, så tänk på att göra upp detta innan arbetet startar. Entreprenörens ansvar är sedan att ansöka och redovisa till Skatteverket för att få tillbaka pengarna. Du som kund behöver därför inte ansöka om detta själv.

Vad kostar det att dränera om och fuktskydda huset i Hofors?

Vi kan tyvärr inte ge något exakt kostnadsförslag såhär utan att först känna till de exakta förutsättningarna för just ditt uppdrag. Priset påverkas av faktorer som storleken på ditt hus, bebyggelsen runt omkring och vilken kvalitet marken har där huset ligger.
Kontakta oss i något av formulären på sidan så kommer en av våra representanter hem och gör en kostnadsfri bedömning av ditt markarbete och lämnar exakt pris på plats.