Vilken årstid passar bäst för dränering i Hofors?

Det går att göra en dränering i Hofors under årets alla årstider.
Noga är att temperaturen inte understiger -20 grader. Det finns många fördelar faktiskt att dränera huset under vinterhalvåret, även fast det kan vara minusgrader. Det blir oftast enklare att återställa efter din dränering i Hofors då jordmassorna läggs på frusen mark samt att maskinerna inte sjunker ner lika mycket som vid sommarhalvåret. Grävandet närmst huset påverkas inte nämnvärt utav minusgraderna, då oftast ett par centimeter är fruset. Äldre hus utan isolering läcker oftast energi vilket gör de möjligt att göra en dränerings åtgärd på vinterhalvåret.

Vad använder man för material vid en dränering i Hofors?

För dräneringsröret som ska leda bort vattnet från huset kan man använda sig av olika material: plast, tegel eller betong. De vanligaste varianterna idag är tillverkade av plast. Källarväggen ska gärna kläs med någon form av fuktavvisande panel eller matta. Också de kan vara tillverkade av olika material såsom plast, gummi m.m. Utöver det används grus för att fylla hålrummet som dräneringsröret ligger i samt en fiberduk för att täcka över det hela.

Måste man dränera runt hela huset?

Alla sidor av huset måste inte dräneras, detta kan bero pågrund av att någon eller några sidor inte är lika utsatta av fuktgenomslag. Ta gärna kontakt med oss för att ta reda på om du behöver hjälp med dränering.
I sammanhanget är det dock värt att nämna att man för det mesta rekommenderar att ta så många sidor som möjligt pågrund av att det i regel blir dyrare att ta ditt ett företag två gånger.