Enskilda avlopp

Enskilda avlopp


Vad är enskilt avlopp? 

För de fastigheter som inte är anslutna till det kommunala avloppsnätet i Hofors är enskilt avlopp det bästa alternativet. Ett enskilt avlopp tar hand om ditt avloppsvatten. Med avloppsvatten så menas både WC och/eller ditt BDT-vatten (bad, disk och tvättvatten). Det finns olika system som klarar av olika mycket. Vissa klarar av både WC och BDT-vatten medan andra endast klarar av BDT-vatten. Förutom att välja rätt system baserat på vad det ska klara av så måste du även se till att ditt avloppsystem är rätt dimensionerat för att klara av ditt hushålls behov. 

Regler för enskilt avlopp

Om du har enskilt avlopp till din fastighet i Hofors är det du som fastighetsägare som är ansvarig för att avloppssystemet uppfyller kommunens alla krav. Avloppsvatten från hushåll klassas enligt miljöbalken som giftigt avfall. Detta innebär att ett felaktigt installerat eller ej fungerande avloppssystem kan resultera i böter.  

Dina experter på enskilt avlopp i Hofors

Låter det som att det är en del att ta hänsyn till både vad det gäller installation och de regler som ska efterföljas? Då är det tur att vi på Gårdsmark finns nära tillhands. Vår personal i Hofors är experter på enskilda avlopp och finns här för att hjälpa dig genom hela processen. Allt du behöver göra är att kontakta oss för att boka in ett gratis hembesök! 
Fler tjänster vi utför

Boka hembesök för kostnadsfri fuktkontroll!

Vi på Gårdsmark erbjuder alltid kostnadsfri fuktkontroll av din källare innan vi ger dig ett förslag på dränering av din fastighet. Kontakta oss redan idag för att boka ett hembesök med en av våra medarbetare!